Welkom op MiniatuurA.nl!

De DC-Car PC zender stelt u in staat om rechtstreeks vanuit een PC de DC-Car auto’s aan te sturen.

Waarom werd de PC zender ontwikkelt?

Toen Claus Ilchmann voor de eerste keer WinDigiPet gebruikte zag hij dat er een speciale interface voor auto’s aanwezig was. Deze interface is bedoelt voor Infracar auto’s, een systeem wat ook met infrarood werkt maar wat veel minder mogelijkheden heeft dan het DC-Car systeem. Direct vroeg Claus zich af hoe hij deze software kon laten werken met de DC-Car auto’s. Aangezien het protocol van Infracar vrij toegankelijk is werd gelijk begonnen met de ontwikkeling met als resultaat de PC zender. De werking is gelijk aan die van de DCC Booster echter de sturing van de booster wordt  nu rechtsreeks door de PC gedaan i.p.v. de digitale centrale met DCC protocol.

Wat is er nodig voor de lange afstand sturing d.m.v. PC zender?

De PC zender werkt met de  DC04, DC05 und DC06 decoder (Firmware vanaf januari 2009) hiertoe dient de optionele TSOP7000 ontvanger aan de seriële ingang van de decoder aangesloten te zijn. Om met de PC zender te werken, dient in CV21 waarde 8 geprogrammeerd te worden.

Wat is er verder benodigd om te werken met de PC zender?

  • 12-16 Volt wisselspanning.</li>
  • Een PC met seriële poort (RS 232) of een <a href=”../../prestashop/product.php?id_product=357″>USB naar serieel adapter</a> indien geen seriële poort beschikbaar is</li>
  • Optioneel: Infrarood aansluitsets bestaand uit weerstand connector en 5 IR Zender LED’s

Werking:

Het eenvoudigst is de WinDigiPet software te gebruiken. Hierin wordt een eigen centrale aangemaakt. Vervolgens de PC zender verbinden met de seriële poort en rijden maar.

De weerstanden R4-R8 zijn 2 Watt en zijn de voorschakelweerstanden voor de infrarood LED’s

De waarde is proefondervindelijk vast te stellen en is afhankelijk van de gebruikte infrarood LED’s Voorbeeld:

Bij een LED die met 100mA belast kan worden is de weerstand 220 Ohm.

Bij een ketting van 5 LED’s wordt de weerstand 100 Ohm.

Als zender LED kan iedere infrarood LED gebruikt worden die een golflengte heeft 870-890nm. Bij Led’s met een golflengte van 940nm wordt het bereik met de helft gereduceerd.

Voor het beste bereik bevelen we u de LED’s uit onze webshop aan. Tevens treft u daar het bouwpakket van de PC zender en de optionele uitbreiding sets voor IR LED’s aan.

Voor het programmeren van de CV’s zonder DCC centrale is er een CV programmer print al dan niet met 8-voudige duur lader voor de accu’s leverbaar.